Bez prestanka

„Dobar dan, a jel punite tonere?“

Retki među nama se sećaju štampača kod kojih je bilo ekstremno važno koje standarde (printer language) podržava da bi ispis bio koliko toliko čitljiv i uniformisan, tj. da bi ličio na dokument koji smo napravili na računaru. Od tada je prošlo mnogo vremena a funkcionalnosti se dodaju na nove modele gotovo eksponencijalnom brzinom. Od senzacionalnog izuma da je dovoljno sa par klikova instalirati drajver bez žongliranja i previše podešavanja stigli smo do, koliko juče, nezamislivih opcija poput dvostrane štampe, automatskog heftanja odštampanih listova, prepakivanje teksta u samom drajveru za štampač prema vrsti i dimenzijama papira; da ne govorimo o raznim vrstama skenera koji od u osnovi jeftinog uređaja naprave mini fotokopirnicu.

Stalna trka u naoružanju dovela je do pojave da sam hardver (štampač) košta manje od proizvodnje delova koji ulaze u sastav uređaja! HP, kao i većina preživelih proizvođača štampača praktično živi od prodaje potrošnog materijala. Tako imamo česte pojave da vas prvi set dopunskog mastila ili tonera košta više od štampača koji ste tek nedavno kupili. To ljuti korisnike bez obzira na logičnost koju smo izneli u ovom pasusu. Pogotovo su pogođeni korisnici štampača namenjenih kužnom okruženju ili malim kancelarijama (SOHO modeli).

Coral-HP-Neverstop

U ranijim tekstovima smo pominjali CISS rešenja za InkJet modele. Jednostavan način da sami dolijete boju kad se potroši. Koristite original mastila a cena štampe bude kao sa „kineskim“, zamenskim kertridžima. I korisnici laserskih štampača od nedavno imaju razloga za radost – HP je predstavio Neverstop štampače

Coral-HP-Neverstop

Neverstop MFP 1200a i MFP 1200w

Koncept ne može biti jednostavniji. Takozvani Reload Kit je napravljen tako da svako može sam presuti prah bez bojazni da će se sadržaj prosuti. Nema bacanja starih tonera i zagađenja koje nije beznačajno.

Coral-HP-Neverstop

Računica je prilično jednostavna. Kupovina malog laserskog štampača i tzv. zamenskih tonera na 20-tak hiljada odštampanih strana je skromnih 70% skuplje rešenje od Neverstop modela! Da ne govorimo koliko je skuplja varijanta sa originalnim tonerima.

U davna vremena na koje asocira pitanje iz podnaslova čak i kod nas je bilo puno firmi koje su na razne načine dopunjavale kertridže i tonere, sa više ili manje uspeha i sa više ili manje znanja. To sada možemo sami. Ovo je definitivno najjeftiniji otisak koji se može postići na laserskom štampaču takozvane SOHO kategorije. Ako želite da uštedite bez kompromisa po pitanju kvaliteta ili rizika da vam toner nepoznatog proizvođača ošteti štampač ili, još gore, da vam servis poništi garanciju na uređaj razmotrite Neverstop rešenje. Sva tri modela i potrošni materijal imamo na lageru.

Vaš Coral sales team

Coral-HP-Neverstop

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1