Da nije komšija?

Da nije komšija?

Ne brinite, nije tekst o utvrđivanju očinstva, mi se i dalje bavimo računarima. Tekst je namenjen koliko toliko naprednim korisnicima koji imaju stambeni prostor ili kancelariju pokriven nekakvim bežičnim internetom i problemima sa istim, takvih je puno, verujte nam!

Ubiquiti Da Nije Komsija-Coral-HP

 

Dakle, kupili ste brz i moderan računar. Uložili ste ozbiljan novac u skup telefon. Sve radi super. Rešite da se odmorite a svi znamo da u ova vremena čovek ne može previše da bira gde će na pauzu. U spavaćoj sobi nema LAN kabla, mora wireless, na terasi gde je piksla, takođe. Pustite youtube, netflix, rts planetu.. i tu problemi počinju. Slika secka, ton se gubi, a uz sve to čujete i klinca kome ste kupili veoma jak i brz računar kako viče iz druge sobe da mu nešto laguje dok igra igrice. Da se nije komšija prikačio i opet vam krade net?  Sledi kopanje po dokumentaciji koju ste dobili od provajdera, zamena šifre, preimenovanje internet konekcije u nešto maštovito tipa „KomSo.nema.vise“. Ponekad, ali samo ponekad to reši problem. U većem broju slučajeva problem sa brzo ponavlja. Proveravate podešavanje računara, telefona, instalirate ažuriranja i problem rešite na kratko. Uvek se vraća i to po pravilu kad god vam stvarno zatreba kvalitetan signal preko bežične mreže. Gde je slaba karika? Računar je kvalitetan. O telefonu ne treba trošiti reči, vrlo verovatno je višestruko brži od svega što je korišćeno za slanje prve ljudske misije na Mesec. Provajder se kune da je kod njih sve ok.Ubiquiti Da Nije Komsija-Coral-HP

Uzrok

Uzroka može biti više. Položaj rutera ili APa (acces point), konstrukcija pregradnih zidova, komšijski signal koji ometa vaš pa se paketi iznova i iznova šalju između AP-a i primaoca, kvalitet samog predajnika (antene) na AP-u itd. Prosto dodavanje AP-a u svaku prostoriju neće rešiti problem – to znaju svi koji su letovali u Grčkoj i očekivali „WiFi uključen u cenu“, signala ima ali je protok nikakav. Najskuplja antena sa pojačivačem signala može da učini da sijate u mraku ali ne i da imate kvalitetan protok na terasi.

Ubiquiti – Rešenje

Kako bi bilo da svaki korisnik ili ukućani ima zagarantovan protok? Da gosti u firmi koriste zasebnu „virtuelnu“ konekciju koja ne bi dozvolila usputno skidanje HD filma? Šta mislite o centralizovanom podešavanju svih rutera koje imate u firmi/kući? A šta tek raditi ako održavate mrežu u objektu sa velikim protokom ljudi i samim tim mnogo različitih mašina koje pristupaju mreži?  Rešenje u finim podešavanjima a njih nema na jeftinoj opremi koju ste dobili od provajdera, za to vam je potrebno kvalitetnije rešenje – Ubiquiti. Svi rade na 5GHz (dobro za istu prostoriju) i 2.4Ghz (bolje prođe kroz zidove), podržavaju sve postojeće standarde i što je najvažnije dozvoljavaju da ih podesite onako kako vama odgovara. Ne postoji jedno rešenje koje bi „pasovalo“ za bilo koji prostor ali je važno da vam oprema dozvoli da je prilagodite.

Ovde nećemo reklamirati pojedinačne uređaje samo ćemo vam reći da smo kompletno zamenili infrastrukturu u našoj okolini osnovnim Ubiquiti AP modelima i kako stara reklama kaže „mene glava više ne boli“. Instalirano, podešeno, radi i ne zahteva restart svaka dva dana.

Srdačno Vaš,
Coral Sales team

Ubiquiti Da Nije Komsija-Coral-HP-Radna Atmosfera-Ubiquiti

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1