HP CISS štampači

Da li postoji ultimativno rešenje da štampa fotografija i dokumenata u boji bude stvarno jeftina – da, zove se CISS (continious ink system). HP je nedavno predstavio nekoliko modela štampača koji imaju ugrađen CISS modul – modeli imaju zajednički naziv HP Ink Tank.

Na ovom blogu smo pisali o rešenjima kojima možete smanjiti troškove kolor štampe. PageWide je odlična solucija za firme kojima dokumenta i flajeri trebaju brzo i odmah. Otisak po strani je jeftin ali ukupno ulaganje nije malo pa kućni korisnici i dizajnerski studiji koji bi da štampaju mnogo a nisu ograničeni vremenom neretko pribegavaju rešenjima koja još više snižavaju troškove. Do skoro su to bili moduli koji su se „kačili“ na postojeći ink-jet štampač i omogućavali upotrebu kontinualnog snabdevanja mastilom – da, to u prevodu znači CISS (continious ink system).coral-hp-ciss-ink-tank-315-z4b04a

Šta je u stvari CISS? Zamislite četiri kantice sa mastilom, četiri cevčice koje prenose mastilo do pojedinačnih glava za štampu i pumpu koja sve to „tera“. Kantice sa bojom možete dopunjavati kad i koliko želite iz flašica, kanistera ili buradi, već prema potrebama. To je rogobatno ali efikasno rešenje koje je povremeno iziskivalo upotrebu ozbiljne hemije za čišćenje prosutog mastila sa nameštaja ili prstiju. Kada takvo rešenje napravi fabrika čiji su proizvodi već dugi niz godina predstavljaju etalon jednostavne upotrebljivosti i efikasnosti onda možemo biti sigurni da se od nas, korisnika, neće zahtevati poznavanje alhemije i precizne mehanike. Da vidimo mašine u praksi.

coral-hp-ink-tank-wireless-415-all-in-one-printer-z4b53aTestirali smo osnovni model iz ponude HP Ink Tank 315 i evo naših utisaka. Štampač stiže u nešto većoj kutiji za današnje standarde prvenstveno jer CISS modul stoji sa strane i donekle povećava širinu proizvoda. Sem toga, sve izgleda poznato. Unutra je InkJet štampač koji sa sve porezom košta daleko ispod 200€. U pakovanju su flašice sa bojom, uputstvo, cd sa drajverima i to je to. Sam štampač izgleda čvrsto, dakle, nije u pitanju najjeftinija kategorija inkjet štampača koju dobijemo umesto kusura u trafici. Puštanje u rad je, kao što smo i očekivali, veoma jednostavno. CISS modul je sastavni deo štampača. Osmišljen je veoma jednostavan način za sipanje mastila koje će vas sasvim sigurno sačuvati od prolivanja i čišćenja. Instalirate drajvere, sipate boje i to je to! Sve radi kao što smo i navikli od HP modela – jednostavno i pouzdano. Sa gornje strane je skener. Drajveri su pregledni i intuitivni. Nema na ovom štampaču naizgled ničega što bi vredelo posebnog isticanja i objašnjavanja. Naizgled, sve dok ne dođe na red kupovina sledeće količine mastila. Ovde bi „novinari“ tabloida napisali „otišao je da kupi mastilo i doživeo šok!“ Ne bavimo se senzacionalizmom jer poštujemo i sebe i poslovne partnere ali cena mastila stvarno jeste iznenađenje – flašica boje košta manje od 1000din (sa porezom, u maloprodaji) a njome možete odštampati oko 8000 strana, dobro ste pročitali! Četiri flašice (crna, ružičasta, žuta i plavičasta) koštaju zajedno manje od 4000din a njima možete odštampati dokumenta koja su vam potrebna, sve fotografije sa mora, fotke kućnih ljubimaca, ko može odoleti musavom klincu ili mačetu koje se igra, fotke sa svadbe čak i duplikate za tetku koja ne koristi „fejs“! A4 kolor strana za manje od pola dinara! Jeste šok!coral-hp-ink-tank-415-aio-wireless-printer-z4b53a

Pogledajte raspoložive modele  na našem sajtu. Na raspolaganju je i model HP Ink Tank 415 koji nudi dodatnu funkcionalnost u vidu WiFi modula. Mastila su na raspolaganju ali i inicijalna količina koja stiže uz štampač će vam trajati jako dugo.

Vaš Coral Sales team

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1