Iznajmiti ili kupiti

Iznajmiti ili kupiti

Možda bi bolji naslov ovog teksta bio „Kako uštedeti vreme i živce“ jer će to biti prava tema. Kako nismo psihijatri a ni sveznajuća dnevna novina odustali smo od click bait-a.

Ako se bavite IT administracijom bilo kog nivoa, kao administrator, IT direktor, svejedno, sigurno ste viđali ponude za rentu štampača a možda i koristite neki od paketa. Kako to funkcioniše generalno? Dobijete štampač na korišćenje, imate postavljen limit broja i formata odštampanih strana koje možete odštampati mesečno/godišnje u okviru dogovorene pretplate i to je to. Ako korisnik odštampa više naplata ide po unapred dogovorenoj ceni koja je nešto veća nego iz inicijalnog paketa ali obično ne puno. Firme koje se bave rentiranjem štampe su se prvenstveno bazirale na velikim korisnicima iz nekoliko bitnih razloga: sa dva ili tri velika štampača ili fotokopir mašine lako možete pokriti potrebe jako velikih firmi, lakše je administrirati manji broj štampača i, najbitnije, lakše je komunicirati sa korisnicima koji imaju svoj IT sektor pa vas neće zvati za svaku sitnicu. Korisnik dobije nešto višu cenu odštampane stranice ali se malo manje „bakće“ sa printerima, tonerima i podešavanjem. To velikim korisnicima možda znači ali šta je sa malim firmama?

Štampači
Ponuda za male firme

Renta štampača je iz neopravdanih razloga zaobilazila one kojima je najviše potrebna – male firme poput advokatskih kancelarija, ordinacija, agencija. Zajedno sa HP-om ćemo pokušati to da ispravimo.

Nervira vas kad se štampač pokvari baš kad je najpotrebniji? Opterećuje vas kupovina i menjanje tonera? Nešto krcka, razmazuje, zaglavljuje papire? To obično znači da ste ostali bez štampača na nekoliko dana. Ako iznajmite štampač sve te probleme rešavamo mi i, znate šta, zainteresovani smo da vi štampate što više pa ćemo vrlo brzo rešiti problem!

Za početak dovoljno je da procenite koliko strana mesečno štampate, ostalo prepustite nama. Dostavićemo vam štampač, povezati ga i pustiti u rad. Pre nego što se toner potroši mi ćemo znati i spremiti zamenu. Ako štampač odbije poslušnost, donosimo rezervni.

Primer malog paketa:
Paket 5000 A4 strana mesečno (crno-belo) – 38€+pdv

Da bi sve bilo što udobnije usluga se plaća jednom mesečno. Tada prebrojimo odštampane stranice i ako je broj u okviru dogovorene granice stiže vam faktura sa iznosom pretplate. Ako ste prešli dogovoreni broj strana imate par mogućnosti – promenu paketa ili jednokratnu doplatu. Sve brojke se nalaze u ugovoru koji potpisujete na početku korišćenja usluge i nema neprijatnih iznenađenja!

Ako vam je firma u Beogradu i ne želite da trošite vreme i živce na štampu prepustite to profesionalcima.

 

Vaš Coral sales team
Coral-HP-Štampači-Renta

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1