Lep i pametan – HP All-in-One računari AIO

Kućni kompjuteri su česti po kućama taman koliko naši stariji električni sustanari poput šporeta, frižidera. Ima ih u raznim oblicima: notebook računari maltene za svakog člana domaćinstva, mobilni telefoni – čak nekoliko po članu domaćinstva i klasični desktop računari u, sad već masovno, crnim ili srebrnim kućištima sa monitorima gde je dijagonala 22-24“ već uobičajena. Da podsetimo, ne tako davno prosečna dijagonala televizora sa katodnom cevi decenijama je bila 51-55cm, za one koje mrzi da računaju to mu dođe 22 inča!

Ako pogledate savremene notebookove, razne mini računare poput Intel NUC-a, da ne pominjemo ultra mini mašine poput RapsberryPi – jednostavno kompjuteri nikad nisu bili manji! Kad su već monitori porasli a računari se smanjili najlogičniji korak je da se sve premesti u jedno kućište.

HP All-in-One računari, popularni AIO

Coral-HP-all-in-oneViđali ste tablet računare – funkcionalne naprave ali pune kompromisa po pitanju performansi i  upotrebljivosti. Sad zamislite veliki tablet dijagonale 22, 24 ili više inča sa performansama običnog desktop računara – veliki prostor za skladištenje, kvalitetan zvuk, brz procesor, savremena grafika. Sve to smešteno u uređaj koji izgleda kao malko deblji LCD monitor. Takva naprava gotovo idealno zauzima mesto centralnog uređaja vaše kućne multimedije! Dodajte na to bežičnu tastaturu i miš i eto kvalitetnog i modernog rešenja koje neće narušiti dizajnersku sliku vašeg doma.

Raspon modela je prilično širok.

Prvo što upada u oči je veličina ekrana – dijagonala i tako ih možemo podeliti. Druga vrlo karakteristična osobina je način unosa podataka – svi se isporučuju sa tastaturom i mišem, bežičnim uglavnom, a postoje i modeli sa ekranima osetljivim na dodir! Nije baš funkcionalno za unos velike količine teksta ali za internet, razgledanje fotografija i igre tipa pasijans savršeno! Da ne govorimo kakav utisak to može da izazove na vaše goste!

Na ovom linku možete videti modele koji su trenutno na raspolaganju: https://coral.rs/proizvodi/racunari/all-in-one/?orderby=menu_order,instock

Coral-HP-all-in-onePozovite se na ovaj tekst i imaćete 10% popusta na kupovinu prvog AiO!

Za razliku od običnog PC-a, eventualnu nadogradnju memorije ili hard diska nije preporučljivo da radite sami, potrebni su posebni alati za otvaranje. Zato smo mi tu za vas!

 

Srdačan pozdrav,

Vaš Coral sales team

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1