Ne pucajte u pijanistu – malo o crnom petku

Ne pucajte u pijanistu – malo o crnom petku

U starim holivudskim vesternima uvek je bio neki salun (kafana) u kome je stajao pianino sa natpisom iz naslova. To je valjda bio znak da kad počne sveopšta pucnjava nekako treba obeležiti čoveka koji ne učestvuje u obračunu nego samo radi svoj posao. Slično je i nama ovih dana.

Kroz Srbiju povremeno, naročito u ovo doba godine, protutnje razni „praznici“ koje ne samo da nismo imali pre nego i ne znamo baš odakle nam. Deca su se maskirala i zvonila komšijama na vrata kao u američkim filmovima. Videli smo mnogo zbunjenih starijih komšija koji nisu imali spremne slatkiše kako bi odgovorili na čudan upit na čudnom jeziku: „trick or treat!“. Ne kritikujemo decu i mlade roditelje, svakako. I mi smo, ne tako davno, uvezli Deda Mraza od Coca-Cole pa šta nam fali.

I dobro to za dečije igrarije ali, odakle nam Crni Petak? U nekim zemljama (USA) Dan zahvalnosti je poslednji veliki praznik pred katolički Božić i po pravilu označava početak predbožićnih rasprodaja. Kad se tome doda jako mali broj slobodnih dana na koje mogu računati komšije od preko bare jasno je da svi ritejleri tamo fokusiraju pažnju i rabate na taj petak. Crni petak je prozvan verovatno jer radnici iz tih prodavnica ostanu pregaženi kad nagrnu armije kupaca u borbi za jeftine proizvode, nije samo kod nas tuča za sadnice trešnji i piletinu.

E sad, kakve to veze ima sa nama i našim tržištem? Pa ne mnogo, više smo kolateralna šteta. Proizvođači su zvog veličine američkog tržišta fokusirali fondove za rabate upravo na ovaj period. To se ne prenosi na distributere koji mogu ponuditi jeftinije proizvode. Da bi se opravdali marketinški troškovi na način koji je razumljiv stranim vendorima (proizvođačima i ponuđačima usluga) kampanja se jednostavno nazove Black Friday i eto ga – Crni petak u Srbiji!

Crna Nedelja u Coral Computersu

Mi smo rešili da budemo malo drugačiji – ponudićemo vam ozbiljne popuste iz naših sopstvenih fondova! Popusti će biti stvarno veliki i veoma pravi. Neće trajati jedan dan već najmanje celu nedelju! Tako ćete imati vremena da promislite, konsultujete se sa kolegama i lagano poručite robu za firmu. Ne previše polako jer su količine i pored velikog lagera ipak ograničene. Zato, posećujte redovno naš sajt od 23.11. i pogledajte šta je na popustima. Artikli će se povremeno menjati da bude zanimljivije pa će svako naći nešto što mu treba.

Eto veze sa naslovom, u Coral nije stigao strani praznik koji nema nikakve veze sa našim kalendarima ali mi ipak mislimo na vas.

Vaš,
Coral sales team

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1