Ozbiljno rešenje za male pare – Workstation edition

HP radne stanice su postale de fakto standard kada su proizvodi ove vrste u pitanju. Sretali smo se sa modelima baziranim na jednim ili više Intel Xeon procesora, sa brdom memorije i diskova… Isporučili smo ih puno. Koliko nam je poznato, sve su raspoređene u projektnim timovima i rade poslove gde svaki atom snage upotrebljen. Mašine su jake, brze i stabilne ali i skupe. Šta je sa onima koji rade projekte sami ili dorađuju postojeće? Da li je neophodno uložiti gotovo petocifreni iznos Evro novčanica ili postoji primerenije rešenje?

Ako ste u poslednja dva meseca poručivali jake mašine od HP-a ili bilo kog drugog vendora videli ste neobične pojave vezane za rokove isporuke. Naime, umesto uobičajenih 30-tak dana mašine putuju 60 i više dana. Ovaj put problem nije do proizvođača računara nego do Intela. Već mesecima isporuke procesora („mali“ Xeoni, i7 i naročito problematičan i5) su maksimalno limitirane. Da bi se problem rešio HP od proleća intenzivno testira AMD Ryzen rešenja u radnim stanicama. Rezultat toga je mašina koju vam danas predstavljamo.


HP-Ryzen-Workstation-CoralComputers

HP EliteDesk 705 Workstation edition

Ovo je potpuno novo HP rešenje namenjeno svima koji su u potrazi za pravom radnom stanicom sa budžetom koji je tek nešto viši od slične desktop mašine.

Mašina ima sve što se zahteva od radne stanice – brz procesor, puno prostora za proširenja memorije, dodavanje diskova. HP posebnu pažnju ulaže u razvoj i testiranje podrške za softverske pakete poput CAD/CAM i sličnih. Drajveri i podrška za nVidia Quadro grafičkih karti se podrazumevaju (HP ima svoje modele Quadro grafika – većinu imamo izlistanu na našem sajtu). 

Izabrali smo konfiguraciju koja je idealno rešenje za male timove ili pojedince koji rade 2D ili 3D projekte manjeg intenziteta ali gde nestabilnost ili nekompatibilnost jednostavno ne mogu dozvoliti. Naravno, mašinu možemo dodatno prilagoditi vašim potrebama.

HP EliteDesk 705 Workstation…135.899,00+pdv
AMD Ryzen 7 Pro 2700 (8cores, 65W)
16GB DDR4 2666MHz
512GB m.2 SSD NVMe
AMD Radeon R7 430 2GB  2*displayport
Ultraslim DVDRW
Warranty 3years

Mašina je projektovana i testirana da izdrži mnogo toga. Garancija je ozbiljna! Cena je niska a rok isporuke umeren. Ako ste razmatrali da sledeću godinu započnete sa novim alatom pravo je vreme za porudžbinu!

Srdačno vaš,

Coral sales team

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1