HP Renew

Na tržištu često možemo sresti refabrikovane (refurbished) uređaje raznih proizvođača, od komponenti poput hard diskova do kompletnih uređaja – televizora, veš mašina i automobila. Sve ih karakteriše skraćena garancija. Da li vam to nešto govori? Nama to zvuči kao: „E super je ovo, k’o novo, mada pitanje koliko će raditi pa ’ajde da probamo sa kraćom garancijom, manje će nas boleti glava i manje rizikujemo“

Poreklo Renew-a

HP je najveći proizvođač računara na svetu. Veliki obim proizvodnje podrazumeva da se ne proda baš sve u planiranom roku. Deo poruče globalni distributeri u okviru predviđanja za naredni period (forecasta – na srpskom) pa zbog promena na tržištu ne preuzmu sve. Deo opreme se lageruje kao garantni lager za partnere koji imaju globalni ugovor sa HP-om. Brze zamene su ponekad neophodne ali često do toga ne dođe pa ta oprema ostaje kod HP-a, neotpakovana i nekorišćena. U oba slučaja teče vreme i prolazi fabrička garancija. Često se desi da na lageru ostanu uređaji sa specifičnim konfiguracijama (više ili manje memorije, veći ili manji diskovi itd.) što se ne uklapa u prodajnu politiku za neki region. Zbog svega toga je napravljen HP Renew program. Da budemo precizni, „renew“ u imenu programa označava restart garancije a ne polovnu robu.

Kako to izgleda u praksi?

Sva oprema koja se klasifikuje kao Renew se pakuje u vrlo jasno označene kutije:

Coral-HP-Renew-Package

HP Renew package

U pakovanju nema poklon programčića, antivirusa i sličnih čije probne licence ističu brzo. Samo legalan operativni sistem! Lokalizacija uređaja je pravilno urađena a Coral ima ovlašćenja da podešavanja menja ako se provuče greška. Klijenti uvek dobijaju pravilno podešen operativni sistem, ažuriran poslednjim zakrpama i odgovarajuću tastaturu.

Cena je značajno niža, razlika je samo u kutiji, u čemu je kvaka?
Nema kvake, HP Renew uređaji nisu namenjeni prodaji u klasičnom retail kanalu. Zašto bi HP Renew nižom cenom smetao samom sebi i remetio uobičajeni kanal? Takođe, raspoložive količine su takve da je jako teško prodavati robu iz ovog programa na velikim tenderima pogotovo tamo gde se zahteva sukcesivna isporuka tokom cele godine.

Garancija i šta ako se Renew pokvari?

  • Prvo, svaki HP Renew uređaj se isporučuje sa garancijom punog trajanja koja je namenjena toj vrsti/seriji/modelu uređaja. Elitebook na primer stiže sa trogodišnjom garancijom! Ako to nije dovoljno, uvek je moguće dokupiti produženu garanciju tzv. care pack kao i za svaki HP uređaj.
  • Drugo, svi HP servisi u Srbiji primaju i tretiraju HP Renew kao bilo koji drugi proizvod kupljen u uobičajenom kanalu.
  • Treće, kvar možda nije pravi „kvar“ pa vam predlažemo da prvo kontaktirate nas, opišete nam problem a mi ćemo pomoći ako je moguće ili vas uputiti na servis koji će to najbrže rešiti.

                                                        Rezime

Coral-HP-NotebookAko vodite IT odeljenje ili celu firmu jasno vam je da je glavna stvar koju HP Renew pruža – smanjivanje troškova. Bilo da neplanirano morate da otvorite novo radno mesto bilo da je neophodan upgrade. Takođe, HP Renew je idealno rešenje za male firme – kvalitet po razumnoj ceni. Ili ako vas privlači ultra fancy model AllInOne računara ili spectra notebooka – zašto ga ne biste priuštili sebi po ceni koja je niža za korisnih 20-30%?

 

Vaš Coral sales team

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1