Windows 7 nije mrtav

Naslov ovog teksta nije sasvim tačan. Windows 7 će vrlo uskoro u zasluženu penziju jer se neumitno bližimo planiranom prekidu podrške. To znači da neće više biti sigurnosnih zakrpa ili bilo kakve podrške od strane Microsofta. U praksi, to će biti signal za sve koji misle za sebe da su hakeri da pretražuju mrežu u potrazi za mnogobrojnim Windows 7 mašinama i probaju da upadnu kroz mnogobrojna vrata koja će ostati otvorena. Niko, baš niko, ne bi smeo da dozvoli sebi taj nivo rizika. Sa te strane, Win7 je blaženopočivši.

Windows 7

Šta raditi? Kupiti novi operativni sistem za stare mašine? 200€ za Windows 10 Pro GGK (get genuine) po računaru nije šala, pogotovo za stare mašine kojima i ovako predstoji skora zamena. Na to dodajte i potrebno vreme da sve podesite i brzo dolazimo do računice da upgrade uopšte nije jeftin. Jeste, najavljivali su penziju za Win7, bilo je vremena, nije da nije… I pored svega već poslovično smo suočeni sa ograničavajućim faktorima – na prvom mestu limitiranim budžetima.

Rešenje

Microsoft nas polako navikava na pojavu iznajmljivanja i mesečnog/godišnjeg plaćanja za softver. Odavno imamo OVS OLP ugovore o količinskom licenciranju. Zatim je, pre nekog vremena predstavljen Office 365.

Windows 7

Mnogi su se sretali sa ovim paketom pa nećemo previše dužiti. Ukratko, korisnik ima mogućnost da bira mesečno ili godišnje plaćanje licence a bira paket koji sadrži one delove office paketa koji mu trebaju. Kakve to veze ima sa prestankom podrške za Win7 pro? Velike. Tiho, bez podizanja uobičajene medijske buke, predstavljen je paket Microsoft 365. Slično se zove, slično i radi ali ima jednu bitnu razliku koja čini poentu ove priče – uz Microsoft 365 paket imate legalno pravo na upgrade Windows 7 pro operativng sistema na Windows 10!

Windows 7

Oba paketa sadrže istu osnovu, paket office aplikacija (home, bussines i premium) uz dodatnu upgrade opciju koju ima Microsoft 365.

Razlika u ceni Microsoft 365 i Office 365 paketa je samo 8€ mesečno a za taj iznos dobijate besplatni upgrade operativnog sistema. Plaćate najmanje jednu godinu. Kad dođe na red zamena računara i kupite mašine koje na sebi već imaju WIn10 pro samo prestanete da koristite i plaćate Microsoft 365 i prebacite se na Office 365. Krajnje zgodno, zar ne?

Win7

Ako imate računare koji rade pod (legalnim) Windows 7 pro licencama a ne biste olako da ih bacite u staro gvožđe pozovite nas, napravićemo legalno i udobno rešenje za vas.

Vaš Coral sales team

Coral Computers

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1