Za profesionalce – HP Zbook Studio G4 radne stanice

U prethodnim tekstovima na ovom blogu bavili smo se načinima kako da uštedite, kako da izaberete pravu opremu u moru ponude. Međutim, šta je sa korisnicima kojima je neophodan svaki atom (procesorske) snage i gde cena jednostavno nije faktor? Na primeru HP ZBook studio workstation G4 (Y6K17EA) pokazaćemo vam da rešenje postoji! Prava mobilna kancelarija za prave profesionalce!

HP Zbook Studio G4

Jednostavna rešenja poput kupovine najjačeg notebook računara iz tzv. konfekcijske ponude će vam doneti brz procesor poput Intel i7, dosta memorije, brz disk. Ima situacija kad to ni izbliza nije dovoljno, kada posao zahteva mnogo, mnogo više.

Prvo što upada u oči kada uključite ovaj računar je ekran. Po specifikaciji običan 15,6″ displej ima nestvarno visoku rezoluciju – pravi filmski Ultra HD sa 3840×2160 piksela, tačno četiri puta više detalja od standardnog fullHD! Slika je toliko oštra da možete da se posečete! Reč “studio” u nazivu modela ukazuje na još jednu pikanteriju vezanu za ekran – u pitanju je HP DreamColor IPS ekran koji je sposoban da prikaže 10-bit gamu boja koja se koristi u profesionalnim filmskim studijima – mnogo više od najkvalitetnijih televizora, na primer.

Operativni sistem, u ovom slučaju MS Windows 10 proffesional, se podiže gotovo trenutno. Ako ste mislili da je vaš novi SSD brz, ovo će vas ozbiljno iznenaditi. Kapacitet je 512GB ali je moguće poručiti i model sa duplo većim kapacitetom. Ako vam to izgleda malo, pogotovo za velike video fajlove, računar je opremljen ultra brzim thunderbolt i USB 3.1 konektorima na koje možete priključiti dodatni prostor za skladištenje – nebo je granica, ali bukvalno. Sve pobrojano ne bi imalo previše smisla kada bi video podsistem pokretala neka konfekcijska grafička karta.

Grafika i procesor – Dream Team

HP Zbook Studio G4 u sebi ima dve grafičke karte! Prva, sistemska je Intel 630 rešenje koje ste možda sretali u serverima a druga je dragulj: Nvidia Quadro m1200 sa svojih 4GB memorije i upravo je ona zadužena za čaroliju na ekranu. Naravno, tu je i HDMI konektor koji ima dovoljan protok da rezultat rada možete pratiti i na eksternom ekranu poput titana iz HP DreamColor serije – Z34x, Z32x ili Z31x.

Procesor je posebna priča. Nema mnogo prenosnih računara sa Intel Xeon procesorima i 32GB radne memorije. Sam procesor otvara mogućnosti i za drugačije primene od pobrojanih. Praktičnim primerima ćemo se pozabaviti u nekom od narednih tekstova.

Kome je ovo potrebno? Ako se profesionalno bavite obradom video materijala i ultra kvalitetnih fotografija verovatno ste se već prepoznali. Ovakve mašine se mogu konfigurisati prema vašim potrebama. Predlažemo da nas pozovete da zajedno nađemo idealno rešenje za vas.

Više detalja na našem sajtu.

Vaš Coral sales team.

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1