RGS – deljenje resursa na višem nivou

U prethodnom tekstu na ovom blogu smo pomenuli jednu od funkcija koje HP ugrađuje u računare kako bi povećali bezbednost podataka i uopšte odgovorili na nove oblike ugrožavanja koji pristižu svakim danom. Današnja tema je deljenje resursa.

RGS

Radne stanice su poput servera pravljene za 24/7 rad – bez gašenja, svaki dan! Srećom, malo nas ima takvo radno vreme. Kako onda iskoristiti „višak kompjuterskog vremena“ koji nam je na raspolaganju?

Drugi mogući scenario je da se započeli projekat sa kolegama a potrebno je da izvršite konsultacije sa korisnikom gde bi se izmene unele na licu mesta. Vrlo je teško nositi radnu stanicu sa sobom a nije dovoljno funkcionalno da naručiocu ili šefu pokazujete video klip. Laptop najčešće nema dovoljno snage da pokrene kompleksna radna okruženja zajedno sa 3D modelima. Šta uraditi u takvim situacijama?

HP je mislio na to i napravio Remote Graphic Software ili RGS. Softver se sastoji od dva programa, pošiljalac (sender) – instaliran na jednoj ili više radnih stanca i prijemnik (receiver) – instaliran na laptopu, tabletu ili sličnom uređaju. Ako vam ovo do sada liči na programe poput Team Viewer i slične prilično ste u pravu ali ima i bitnih razlika.

RGS

RGS ne zavisi od platforme, moguće je pristupiti iz Linux-a, Androida ili Windows-a. Prikaz je prilagođen rezoluciji ekrana primaoca – nema potrebe da na tabletu ili malom prenosnom laptopu skrolujete beskonačno jer je rezolucija na radnoj stanici 4K. RGS radi sa pikselima, ne modelima, kompresijama videa i slično – to znači da je vrlo funkcionalan čak i u uslovima sa slabim protokom kroz mrežu.

RGS

Glavni razlog postojanja ovog funkcionalnog rešenja je kolaboracija, odnosno zajednički rad više članova tima koji ne moraju biti na istoj lokaciji! Za razliku od serverskih aplikacija koje omogućuju deljenje resursa (CPU, RAM i prostor na disku – virtuelne mašine npr.) na radnoj stanici je moguće deljenje grafičke karte odnosno ogromne snage neke Quadro zveri. Takođe, moguće je i sabrati performanse više radnih stanica i pristupati im sa jednog računara što produktivnost podiže na mnogo viši nivo.

RGS je besplatan i instaliran je na svakoj HP radnoj stanici. Potrebno je samo da obezbedite klijentsku stranu i instalirate je na uređaj preko koga planirate da pristupite istoj. Ako želite da iskoristite ovo rešenje pogledajte detalje na ovom linku.

Pozovite nas i odaberite radnu stanicu po vašoj meri a mi ćemo pomoći oko ostalog.

Vaš Coral sales team

Podelite ovaj članak:

  • Send Us Mail
1